TCG&Massage

Traditionele Chinese geneeskunde 'TCG' werkt volgens eeuwenoude therapieën, die in China al meer dan 5000 jaar worden beoefend. TCG combineert technieken als accupunctuur, massage en moxabehandelingen (alsemverbranding) met planten-, dier- en mineraalremedies, voedingsvoorschriften en lichamelijke oefeningen.

In traditionele Chinese termen is 'yang' het vuur; alles wat deze eigenschappen deelt, alles wat warm, stralend, fel, opwaarts, actief of dynamisch is, is yang. Water representeert 'yin'; koud, vaag, donker, neerwaarts, passief en statisch. Beide aspecten bestaan in het menselijke lichaam. In een gezond lichaam verandert de relatie tussen yin en yang continu. Deze twee energiekrachten passen zich aan naar daar waar nodig is en houden elkaar in evenwicht.

Chi is ook belangrijk voor de gezondheid, omdat het de energie is die yin en yang met elkaar verbindt. Samen met het bloeden vocht stroomt het door het lichaam in de kanalen die de meridianen worden genoemd en het houdt ons levend en gezond. Wanneer de chi vrijuit kan stromen, zijn yin en yang en de gehele persoon in balans. Maar wanneer de chi niet in balans is, dus gestagneerd of geblokkeerd is, dan veroorzaakt dit hoofdpijn, rugpijn, stress, slaploosheid en uiteindelijk tot ziekte leiden.

Bij onze 'Tui na massage' zorgen wij ervoor, om de energie in de meridianen weer beter stromen door uw lichaam. Hierdoor voelt uw lichaam soepeler en levendiger, en krijgt uw lichaam in een goede balans van yin en yang.

Speciale behandelingen

product image 1

Fire cupping

product image 2

Voetverzorging